Goede doel

Als een ruimtereis zo’n mindshift teweegbrengt, zou het dan niet mooi zijn als meer mensen dat kunnen ervaren, oftewel: is het overview effect op aarde na te bootsen? Door de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality is het mogelijk dat we ons allemaal eventjes astronaut voelen.

Met de opbrengst van het Space Gala gaat Space Expo Virtual Reality en andere presentatietechnieken inzetten om bezoekers eventjes naar de ruimte te brengen. Waarschijnlijk worden we dan net als echte astronauten bevangen door het overview effect en begrijpen we beter hoe uniek en kwetsbaar onze thuisplaneet is… en gaan we ernaar handelen.

Koop een teenslipper kunstwerk en help Ocean Sole bij de vermindering van de ‘plastic soup’

downloadTeenslippers
Teenslippers zijn het meest gedragen schoeisel ter wereld. De goedkope teenslippers worden vooral veel in ontwikkelingslanden gedragen. Door een onderontwikkeld afvalverwerkingssysteem komen afgedankte teenslippers in de natuur en oceaan terecht, waar het als onderdeel van de ‘plastic soep’ voor veel problemen zorgt. De vissen en vogels vergissen zich, en zien het plastic de felle kleuren aan voor voedsel.

Van afval tot kleurrijke en inspirerende kunstwerken
Ocean Sole zet zich in om de teenslipper een tweede leven te geven. Elk kunstwerk wordt volledig met de hand uit de verlijmde teenslippers gesneden. Inmiddels zijn er in Kenia meer dan 70 mensen fulltime aan het werk voor Ocean Sole. Zij verdienen een eerlijk inkomen voor hun gezin. Daarnaast worden educatieve projecten opgezet om de lokale bevolking te informeren over het belang van recycling. Elk Ocean Sole kunstwerk is een tastbare herinnering aan het feit dat creativiteit en ondernemerschap een oplossing kunnen bieden voor een op het eerste gezicht onoplosbaar probleem!

Recycling
Met uw aankoop helpt u Space Expo, wordt milieuvervuiling tegengegaan, recycling gestimuleerd en werkgelegenheid gecreëerd. De kunstwerken zijn in allerlei maten en prijsklassen te koop tijdens het Space Gala. Meer informatie: spacegala@NEXclusive.nl

Het zijn echte blikvangers in uw (bedrijfs)interieur. De kleinere zijn bijzonder geschikt als relatiegeschenk of super leuk kado voor uw (klein)kinderen of verjaardagkado. Stuk voor stuk kleurrijk en uniek én met een krachtige, duurzame en maatschappelijk verantwoorde boodschap!

Donaties
Bent u verhinderd te komen, maar wilt u wel Space Expo ondersteunen? Dan kunt u een donatie doen op rekeningnummer NL69ABNA0499881737 t.n.v. Stichting Space Expo, o.v.v. Donatie Space Gala 2018. Mocht u interesse hebben in een Ocean Sole kunstwerk en niet aanwezig zijn op het Space Gala, laat het ons weten: spacegala@NEXclusive.nl