Presentator, sprekers & entertainment

Harm Edens foto van boek Fotograaf Dirk Jan van DijkNet als zijn karakter is Harm Edens verrassend veelzijdig: geestig, scherp en alert, maar altijd inhoudelijk. Harm is nieuwsgierig geboren en windt nergens doekjes om. Zijn belangrijkste drijfveer: onvervalst contact maken met zijn publiek en dit zal hij doen als bevlogen presentator van het Space Gala 2018.

Harm presenteert de satirische show Dit Was Het Nieuws bij AVROTROS op NPO 1. Momenteel is hij ook verhalenverteller in Gelderse Koppen en presenteert hij BNR Duurzaam op BNR Radio.

Harm was columnist van LINDA. en maakt interviews en columns voor BM, het omroepvakblad Broadcast Magazine. Hij is een veelgevraagd dagvoorzitter, spreker en sinds 1999 ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. Harm spant zich in voor een duurzame wereld. “Willen we een toekomst hebben op deze aarde, dan moeten we snel naar een circulaire economie. Daar hou ik me dagelijks mee bezig. En ik ben hoopvol…”


andre-kuipers-c-speakers-academy-walter-kallenbach-2

André Kuipers is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie was op dat moment de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis.

Een interessant college  over het ‘overview effect’ voor een duurzamere wereld door de inzet van de ruimtevaart.
Astronauten hebben bij terugkomst meer waardering voor de schoonheid van de aarde. Ze voelen zich diep verbonden met alles wat leeft en ervoeren tijdens hun reis een overweldigend emotioneel gevoel.  Ook André Kuipers.

Tijdens zijn ruimtemissie keek hij diep geraakt naar buiten. „Het uitzicht op onze planeet is overweldigend. De rode outback in Australië had iets weg van een abstract schilderij en de ijsmeren van Tibet waren betoverend.” Tegelijkertijd kreeg hij een claustrofobisch gevoel. De aarde is klein en kwetsbaar, de dampkring die ons in leven houdt is maar een dun laagje.

Met eigen ogen aanschouwde André de grootschalige boskap, luchtvervuiling, erosie en waterverontreiniging en maakte hij zich zorgen over de consequenties voor de leefbaarheid op aarde. Door de ruimtevaart kunnen we problemen op aarde in beeld brengen en monitoren. We moeten iets doen om de leefbaarheid op aarde te behouden. Duurzaamheid en een circulaire economie is van levensbelang.


Mark McCaughrean

Mark McCaughrean is Senior Advisor Science & Robotic Exploration bij de ESA (European Space Agency). Hij begeleidde de spectaculaire Rosetta Missie, die landde op een komeet. Hij is ook verantwoordelijk voor het communiceren van de wetenschappelijke resultaten van ESA’s astronomie, heliofysica, planetaire en fundamentele natuurkundige missies.

Een boeiend verhaal met prachtige beelden over onze kwetsbare blauwe planeet
De aarde is een klein onbeduidend blauw stipje tussen ontelbare andere stipjes en onze zon is één van de honderden miljarden sterren in de Melkweg. We leven in een onmetelijk groot universum waar we nog niet alles van begrijpen.

Toch weten we dat we op een unieke planeet wonen, want de aarde is de enige plek waarvan we zeker weten dat er leven is. En dat leven is mogelijk dankzij ons vloeibare water en nog meer bijzondere eigenschappen van onze planeet. Hij neemt ons tijdens een boeiend verhaal mee op reis door het oneindige heelal en toont in prachtige beelden hoe bijzonder en kwetsbaar onze planeet is.


Vera Marijt

Vera Marijt is een jonge Nederlandse jazz-pianiste. Gefascineerd door pianisten als Bud Powell en Oscar Peterson, besluit ze na haar master aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag- naar Montréal, Canada, te verhuizen om daar verder te studeren aan McGill University.

Geïnspireerd door de stad, nam Vera in Montréal haar debuut album Insight Out op en tourde ze met het Vera Marijt Trio door Canada en Mexico. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is ze, naast de optredens met haar trio, ook veel in het theater te horen. Zo speelde o.a. op het Amsterdams Kleinkunst Festival met ‘Shaffy Chantant’.

Vera Marijt Trio 2

Het Vera Marijt Trio speelt tijdens het Space Gala diner originele composities én arrangementen van traditionele jazz muziek als achtergrondmuziek.

 

 


DJ Onno-O

De jonge allround DJ Onno-O is een aanstormend groot talent. Zijn stijl van draaien is bijzonder en hij heeft altijd oog voor het publiek en de kwaliteit van de muziek. Kenmerkend is dat zijn muziek de mensen raakt en in beweging brengt.

Onno is een veelgevraagd DJ op uiteenlopende exclusieve party’s in o.a. de Harbour Club, Grand Hotel Huis Ter Duin, het Amstel Hotel en in diverse clubs, zelfs in het buitenland.

DJ Onno-O zet nét dat ene specifieke nummer op het juiste moment op en speelt helemaal in op de gasten. Of het nu gaat om rustige lounge achtergrond muziek, de nieuwste hits of muziek uit de jaren 70,80,90, allround DJ Onno-O mixt alles heerlijk aan elkaar tot een fantastische set tijdens het voor- en nagerecht.


trashbeatz-basura-5752dad19cd83

Trashbeatz, drie eco trash percussionisten uit België. Wist je dat er muziek in afval zit? Dit is de meest ecologische band uit het heelal en brengt een energieke show met muziekinstrumenten gemaakt uit afval.  Van regenbuizen tot brandblussers en shampooflesjes; je kan het zo gek niet bedenken of de drie heren maken er muziek mee. Recyclen is nog nooit zo plezant geweest!


 

 

 

Verder kunt u een spraakmakende ‘Trashion show’ verwachten, waarbij modedesigners met hun duurzame ontwerpen, gemaakt van afval, aandacht vragen voor de enorme afvalberg en het belang van recycling.

Bewuster consumeren en afgedankte spullen hergebruiken zou daar een oplossing voor kunnen zijn. De modeontwerpers tonen hun duurzame collecties, gemaakt van onder meer gerecycled huis-, tuin- en keukenafval. Ze zochten naar slimme oplossingen om afval te kunnen hergebruiken.

U ziet outfits van Danya Weevers, Annabel Joor, Judith van Vliet, Map Renes, Hans Ubbink, Hildemieke Boender-Vis en OSO Couture. De stad Amsterdam draagt deze avond ook bij aan de modeshow met het programma Schone Evenementen. Onder bezielende leiding van Emiel de Booij is gedumpte kleding van Koningsdag vermaakt tot designeroutfits en vertoond op de Amsterdam Fashion Week.

Twee van de zes door de pers bejubelde collecties van designers Ariëlle van der Vaart en Sarah Mayer zijn ter beschikking gesteld. Hiermee wordt een oproep gedaan om materialen te hergebruiken en zodoende minder afval te produceren om onze planeet te behouden.

Hans Ubbink Logo Hildemieke-Boender-Vis---Logo  Judith van Vliet logo Danya Weevers Logo Oso Logo Sarah Mayer logologo-MapRenes  Aielle van der Vaart logo  Soul Salon logo Inspiring Stories logo Goodbrandz logo dsfw-logo-300x101

Laat u verrassen!!