Veiling kavels

Kavel 1:
Bezoek aan  reddingstation van de KNRM inclusief vaartocht voor 6 personen. 
Aangeboden door de KNRM.

 

De KNRM is een zelfstandig opererende en ongesubsidieerde organisatie die kosteloos mensen redt op zee en open water. Er zijn 45 reddingstations langs de gehele kust en aan de ruime binnenwateren, zoals het IJsselmeer, Markermeer, Randmeren en de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta. KNRM Lifeguard stations vind je op de Waddeneilanden. Het hoofdkantoor staat in IJmuiden.

Op één van de reddingstations wordt u ontvangen voor een ‘kijkje in de keuken’ van deze unieke organisatie. U hoort en ziet hoe de KNRM opereert in de meest lastige en gevaarlijke situaties. Om de beleving compleet te maken vaart u aan boord van een snelle, operationele reddingboot. Locatie en datum zijn in overleg.

Kavel 2:
Olieverf schilderij “Ontwaak!” van Henriëtte Kors met de allerlaatste originele zonnecel van de Hubble ruimtetelescoop en handtekening van André Kuipers.
Aangeboden door kunstenares Henriëtte Kors en het Hubble project team.

 

De Hubble was van 1990 tot 1993 in de ruimte en drie jaar lang heeft deze zonnecel de Hubble voorzien van stroom. De zonnecel is aangesloten op gouden elektriciteits-leidingen en verwerkt in een uniek schilderij van kunstenares Henriëtte Kors. Het is een olieverf op doek, met bladgoud en op de achterzijde een handtekening van ESA astronaut André Kuipers.

Henriëtte Kors wil met dit prachtige schilderij de visie van André Kuipers onderstrepen en ​de mensheid wakker schudden om​, ​vóór het te laat is, ​in actie te komen om de planeet te beschermen tegen zelfdestructie. De zonnecel staat voor de technologie van de mensheid,​ waardoor wij in staat zijn om een verbinding te maken tussen hemel (de ruimte) en aarde (de mensheid en de natuur​). Het doek ​heeft de titel: ​”Ontwaak!”

De Hubble ruimtetelescoop, inmiddels al bijna 28 jaar in een baan op zo’n 600 km hoogte rond de aarde, verrast ons keer op keer met prachtige opnames van verre sterrenstelsels. Met enige regelmaat zijn verschillende onderdelen, zoals de zonnepanelen, vervangen en met de Spaceshuttle teruggekeerd naar de aarde.

Het schilderij is uniek en speciaal gemaakt voor het Space Gala, u kunt u het kunstwerk live bekijken in de etalage van het atelier van Henriëtte, Kloosterplein 22 in Noordwijk.

Kavel 3:
Originele handafdruk van de Amerikaanse Nasa astronaut Scott Kelly.
Mogelijk gemaakt door Space Expo.

 

Astronaut Scott Kelly (53) verbleef een jaar in de ruimte als onderdeel van één groot experiment. Bijna een jaar verbleef hij in het ruimtestation ISS, terwijl zijn tweelingbroer achterbleef. Allemaal om te kijken wat het met een mens doet, een verblijf in de ruimte. Het was voor hem een recordverblijf aan boord van ruimtestation ISS, van 27 maart 2015 tot 1 maart 2016. Toen eenmaal het luik van het ISS achter hem dichtsloeg, heeft Scott er 342 dagen aan een stuk gewoond. Zijn voorgangers, onder wie de Nederlander André Kuipers, bleven er ongeveer een half jaar.

De missie moet duidelijk maken hoe lichaam en geest omgaan met zo’n lange tijd van afzondering in gewichtloosheid. Hoe hard ruimtevaarders tijdens hun missie ook trainen, hun spieren gaan achteruit en botten beginnen te ontkalken. Ook de ogen worden minder. Kuipers, die topfit en kerngezond was, had na zijn landing veel moeite om weer te lopen. Ook Kelly voelde dat. “De ruimte is zwaar. Je kunt er nooit tussenuit, je kunt nooit naar buiten. Het is dag na dag hetzelfde voor een hele lange tijd”, zei hij op zijn laatste persmoment vanuit het ISS. Voor een metalen tegel in de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk maakte Scott Kelly deze handafdruk. Afmeting 31 x 40 cm.

Kavel 4: 
Koken met de Burgemeester van Noordwijk bij de Kookerij Culinary College in Noordwijkerhout en bezoek aan Sterrenwacht Foucault in De Zilk voor 12 personen.
Aangeboden door Kookerij Culinary College, Burgemeester Jan Rijpstra en Sterrenwacht Foucault.

Eerst kookt u samen met Jan Rijpstra, burgemeester van Noordwijk, de sterren van de hemel en daarnaar gaat u ze bekijken bij de Sterrenwacht Foucault in de Zilk. Waar ruimte en ruimtevaart samenkomen en mensen verbonden raken door de fascinatie voor het heelal. Gastronomie en astronomie komen deze avond samen!

In het hart van de Duin- & Bollenstreek beleeft u samen met uw relaties of vrienden dé kook experience bij de Kookerij. In de professionele industriële keuken en maakt u, onder vakbekwame leiding van ervaren chefs & staf, een prachtige menu van hoge kwaliteit. Daarna is het genieten van uw eigen kookkunsten in het sfeervolle restaurant.

Kookscholen als de Kookerij, hebben een belangrijke rol in de groeiende bewustwording over ons eten. Niet voor niets is de Kookerij deels UTZ gecertificeerd en lid van Slow Food Nederland. Een organisatie die staat voor lekker, puur en eerlijk eten. Wat een nieuwe hype lijkt, is al 20 jaar het uitgangspunt van de internationale Slow Food beweging.

Kavel 5:
Originele foto van André Kuipers voor de cover van het National Geographic magazine van maart 2017. Gesigneerd door André Kuipers.
Mogelijk gemaakt door National Geographic.

 


Voor het maart nummer van de National Geographic maakte fotograaf Erik Verheij deze iconische foto van André Kuipers in zijn originele Sokol ruimtepak in het model van de Columbus module van het International Space Station van Space Expo. In hoge kwaliteit afgedrukt op dibond en gesigneerd door André Kuipers. Afmeting 45 x 60cm.

Kavel 6: 
8-Daagse rondreis voor twee personen door Frans-Guyana met een bezoek aan de ESA lanceerbasis in Kourou van 25 oktober t/m 2 november 2018. A once in a lifetime trip! Klik op de link voor een uitgebreide reisbeschrijving.
Mogelijk gemaakt door ESA Kourou Office.

 

Foto’s copyright S. Corvaja en Edgar Martins

Frans-Guyana is een Frans overzees departement aan de noordkust van Zuid-Amerika. Het grenst in het westen aan Suriname en wordt verder omsloten door Brazilië. De hoofdstad Cayenne ligt niet ver van Kourou, waar zich de lanceerbasis Spaceport van de ESA bevindt.

U reist in groepsverband vanuit Parijs naar de hoofdstad Cayenne per Air France, deze vlucht van 9 uur is inbegrepen. Gezien de vroege vlucht is een overnachting op 1 november in Parijs (Orly airport) sterk aan te raden, dit is niet inbegrepen.

Het hoogtepunt is een bezoek aan de streng beveiligde ESA lanceerbasis bij Kourou, het Guiana Space Centre met briefings door ESA, CNES en Arianespace management. U bezoekt het controlecentrum en ziet de verschillende lanceerplaatsen van dichtbij, zoals Ariane 5, Soyuz en Vega. Ook de bouwplaats van de Ariane 6 wordt bezocht en als u geluk heeft vindt er een lancering plaats die u van nabij kunt bijwonen, deze kans is 25%.

U vaart ook met een catamaran naar het beroemde Devils Island, waar overblijfselen van een vroegere strafkolonie te zien zijn en tegenwoordig een lancering tracking systeem van Spaceport staat. In Cayenne bezoekt u een traditionele food&spice markt. Vier nachten verblijft u in het regenwoud, waar u overnacht in avontuurlijke regenwoud lodges en een drijvende ecolodge op de rivier en kennismaakt met de Hmong stam en een overweldigende natuur.

Tijdens een wandeling door het regenwoud vertelt de gids welke  planten medicinale eigenschappen hebben. In een natuurlijke jacuzzi is het heerlijk ontspannen en vanuit uw hangmat is de heldere sterrenhemel helemaal fantastisch. Met een kleine boot gaat u op zoek naar kleine kaaimannen in het Kaw moeras, een nachtelijk avontuur! Voor een echte ‘Amazonian River experience’ vaart u stroomopwaarts op de Approague River, gaat u op zoek naar goud en wordt er gevist. U maakt kennis met de rijke fauna van het Amazone gebied. Video 1.15 min: https://youtu.be/74YYTMKKLTU

Uiterlijk 23 maart 2018 dient u de namen door te geven. Klik hier voor het volledige programma: Guiana_trip_25Oct-02Nov__Program_SpaceGala_v17Feb2018

Kavel 7:
Zes tickets voor de première van de theatershow ‘Wubbo’s last words: Save the Earth’ op 6 juli 2018 in het Zuiderstrand theater van Den Haag, plus 6 CD’s van de voorstelling en een ontvangst door de hoofdrolspeler Jörgen Raymann.

Wubbo Ockels logoEen 2 uur durend multimediaal (theater)spektakel voor het hele gezin met Jörgen Raymann in een show vol humor, een megagroot videodecor, 11 mans liveband en de geweldige zang van Bert Heerink (Vandenberg).

Het leven en de dromen van één van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden. Beleef de Space Shuttle lancering en unieke beelden uit Wubbo Ockels’ camera, geschoten uit de Challenger. Hier ontstond zijn passie om de aarde ‘te redden’. Hoe? Door uitvindingen, vooruitstrevende ideeën en ontzettend veel energie. Het tijdperk dat de weg voor Elon Musk en Andre Kuipers heeft gebaand.

Een show die alle generaties aanspreekt met humor, indrukwekkende beelden en nieuwe meeslepende muzikale spektakelstukken. Aangevuld met songs van o.a. Michael Jackson, David Bowie, John Farnham én Pink Floyd.  Jörgen beleeft alles op zijn kenmerkende manier met zowel diepgang als heerlijke humor.

Waar gaat het heen met de planeet… gaan we het redden? Theater 2.0 ism Plastic Soup Foundation, PBII en de Lions Clubs. Trailer:

Kavel 8:
Unieke fotosessie in de Soyuz capsule van André Kuipers en rondleiding Space Expo ‘Behind the scenes’ voor 20 personen door directeur Rob van den Berg.
Aangeboden door Space Expo.

 


In september 2016 is de originele Soyuz capsule van André Kuipers onthuld bij Space Expo. Met deze capsule vertrokken André Kuipers, Oleg Kononenko en Don Pettit op 23 december 2011 naar het ISS om er op 1 juli 2012 weer veilig mee op aarde terug te komen.

Dit is uw kans om met collega’s, relaties of kinderen met een bijzonder levensverhaal plaats te nemen in een echt ruimteschip. Kruip in het nauwe kuipstoeltje naast Space Expo directeur Rob van den Berg terwijl hij alles vertelt over de werking van het ruimteschip en uitlegt wat de spannendste momenten zijn tijdens de heenreis en de terugkeer.

Kavel 9:
Exclusieve wijnproeverij met bijpassende hapjes voor 12 personen in The Winery van Dunes Lounge & Bar in het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk.
Aangeboden door d’Vino – Partner in wijn en door Radisson Blu Palace Hotel.

 


Exclusieve wijnproeverij met bijpassende hapjes in de The Winery van Dunes Lounge & Bar voor 12 personen. d’Vino is sinds 1996 actief als wijngroothandel in de Duin- en Bollenstreek. De activiteiten richten zich met name op de horeca en het bedrijfsleven.

Het woord d’Vino staat voor ‘goddelijke wijnen’, dat klinkt nogal zwaar, maar het is sinds jaar en dag de filosofie van d’Vino om interessante wijnen te vinden met een prima prijs en kwaliteitverhouding.

Het Radisson Blu Palace Hotel en d’Vino organiseren een fantastische wijnproeverij in ‘The Winery’ van ‘Dunes Lounge & Bar’. Dunes is de nieuwe lounge van het Radisson Blu Palace hotel die in maart 2017 is geopend. Op een informele wijze wordt uitleg gegeven over de wijnen en wijn/spijs combinaties. U zult bijzondere wijnen proeven met een mooi verhaal. Bij de wijnen worden bijpassende kleine gerechtjes geserveerd.

Kavel 10: 
Rondleiding achter de schermen bij ESTEC (European Space Research and Technology Centre) in Noordwijk voor maximaal 25 personen.
Aangeboden door Franco Ongaro, directeur ESA/ESTEC.

Esa logo

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA en zijn tweeëntwintig lidstaten werken samen om een breed scala aan ruimtevaartdoelen te realiseren. Hun projecten genereren nieuwe wetenschappelijke kennis en nieuwe, praktische toepassingen in de ruimtevaart. Ze creëren ook banen en helpen de Europese industrie meer innovatief en competitief worden.
Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) is de grootste vestiging en het technische hart van ESA. Deze kraamkamer van Europese ruimtevaartactiviteiten is gevestigd in Noordwijk. De meeste ESA projecten worden hier geboren en langs verschillende fasen in hun ontwikkeling begeleid. Meer dan 250 specialisten werken op  ESTEC aan tientallen ruimtevaartprojecten.

Bijna alle ESA projecten, lanceerraketten uitgezonderd, worden vanuit ESTEC begeleid. In Noordwijk werken mensen aan wetenschappelijke missies, bemande ruimtemissies, aardobservatie-, telecommunicatie- en navigatiesatellieten. ESTEC huisvest een groot aantal zeer gespecialiseerde technici, hun expertise is van groot belang bij ruimtevaartprojecten.

Tijdens de exclusieve rondleiding opent ESA/ESTEC haar deuren exclusief voor uw gezelschap voor een bijzondere kijk achter de schermen zodat u een beeld krijgt van de Europese ruimtevaart. U zult hierbij ook een bezoek brengen aan het testcentrum.

Kavel 11:
Uniek 1:4 schaalmodel van de Europese röntgenstraling satelliet Exosat met een door de betrokken ESA wetenschappers ondertekend certificaat.
Mogelijk gemaakt door ESA/ESTEC.

 

Foto’s copyright: ESA / Christophe Carreau

Exosat is de eerste ESA satelliet die het heelal in röntgenstraling bestudeerde. Ook is het een van de eerste onbemande satellieten met een computer aan boord.

Dankzij Exosat zijn veel nieuwe ontdekkingen gedaan. Tussen mei 1983 en mei 1986 bestudeerde Exosat 1780 objecten waaronder actieve kernen van sterrenstelsels, de atmosfeer van verschillende sterren, restanten van nova’s en supernova’s, witte dwergsterren, röntgendubbelsterren en clusters van sterrenstelsels.

Aan boord waren drie wetenschappelijke instrumenten afkomstig van instituten uit Engeland, Italië, Duitsland en Nederland. Ook Nasa was betrokken bij de ontwikkeling. Ongebruikelijk was de aanwezigheid van een boordcomputer. Hierdoor konden niet alleen de waarnemingen bewerkt worden voordat de data naar de aarde werd gestuurd, maar konden ook nieuwe programma’s geladen worden terwijl de satelliet in de ruimte was. Tegenwoordig is dit standaard.

Kavel 12:
Gastronomische Life Cooking Clinic door chef-kok Remco Klein in restaurant Dutch voor 10 personen.
Dit gastronomische kavel wordt u aangeboden door Restaurant Dutch, gelegen aan de Noordwijkse boulevard.

 

U wordt met 10 personen verwelkomd in Restaurant Dutch door chef-kok Remco Klein voor een unieke Life Cooking Clinic.
Samen met uw vrienden bereidt u een viergangen diner. U gaat genieten, lachen, wijn drinken, lekker eten, kortom, u gaat elkaar culinair verwennen en samen een fantastische avond beleven! De datum is in overleg op een maandag of een dinsdag.

Kavel 13:
De BMW i8 Coupé experience; een weekend rijden in de sportwagen van de toekomst!
Aangeboden door BMW/ MINI dealer Van Poelgeest in Noordwijk.


Ervaar de sportwagen van de toekomst, de BMW i8 Coupé. Deze innovatieve Plug-in Hybride biedt een optimaal samenspel van elektro- en verbrandingsmotor en is hiermee altijd afgestemd op maximale prestaties en minimaal verbruik. Met zijn futuristisch design bezorgt de BMW i8 Coupé u gegarandeerd een buitengewone rij ervaring. (De bestuurder moe 23 jaar of ouder zijn en in het bezit van een geldig Nederlands autorijbewijs).

Kavel 14: 
Management training door Frans Heemskerk in Circl, een circulaire plek aan de Zuidas. Deze unieke en duurzame locatie in Amsterdam heeft ABN AMRO gecreëerd om de opgedane kennis over circulariteit te delen. Circl is een plek om te leren, te inspireren, maar vooral om te verbinden! Inclusief onbeperkt koffie, thee, water gedurende de sessie en een lunchbuffet voor 11 personen en een interessante rondleiding.
Aangeboden door Heemskerk Development en de inspirerende locatie Circl.

 

Als team een grote stap voorwaarts zetten? U kent het wel, een team functioneert best goed maar om te zeggen top…… nou nee. Vraagt u zich wel eens af of er bij alle teamleden wel sprake is van voldoende betrokkenheid? Veegt iedereen zijn eigen straatje schoon of wordt er echt samengewerkt? Is er wel sprake van onderling vertrouwen en respect? Is er wel voldoende focus op het behalen van resultaten?

Kortom, veel teams moeten nog veel ontwikkeling doormaken om een topteam te worden. Of het nu gaat om een managementteam of een ander cruciaal team binnen uw bedrijf, dit kavel biedt de mogelijkheid om met dat team een mooie ontwikkeling door te maken. Het programma zal in overleg met u uit maatwerk opgebouwd worden. Deze bekende businesscoach en teamtrainer geeft een team binnen uw organisatie een extra boost!

Circl is een living lab dat zich focust op circulariteit, waarbij zij Circl streeft naar het optimaal (her)gebruiken van producten en grondstoffen en het minimaliseren van waarde vernietiging. Circl ziet het als haar missie om d.m.v. een biologische kringloop (reststoffen van alles wat we gebruiken vloeien veilig terug in de natuur) en een technische kringloop (producten en onderdelen worden zo ontworpen dat deze op kwalitatief hoogwaardig niveau kunnen worden hergebruikt) uiteindelijk volledig zelfvoorzienend te worden.

Circl is de nieuwe hotspot op de Zuidas, met een restaurant en een rooftopbar. Je kunt bij Circl terecht om te werken, te borrelen en dineren, andere mensen te ontmoeten of een lezing bij te wonen.

Kavel 15:
Een hele dag presidentieel vergaderen in de luxe boardroom van Grand hotel Huis ter Duin in Noordwijk inclusief een culinaire ‘wereldreis’ met bijpassende wijnen in Michelinster Restaurant Latour voor 10 personen. 
Aangeboden door Grand Hotel Huis ter Duin en Restaurant Latour in Noordwijk.

 


Tussen de duinen, met uitzicht over de Noordzee en van alle gemakken voorzien. De boardroom van Grand Hotel Huis ter Duin vertaalt de rijke geschiedenis van het hotel naadloos in hedendaags comfort. Zelfs President Obama ging u voor in de boardroom.

De talloze mogelijkheden maken uw meeting onvergetelijk en uniek in zijn soort.
Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk biedt u de rust die u nodig heeft in het hart van de Randstad, centraal gelegen tussen Schiphol Airport, Amsterdam, Leiden en Den Haag. Hier vindt u traditionele gastvrijheid van het hoogste niveau, die vanzelfsprekend inspeelt op al uw specifieke wensen.

Na een dag vergaderen geniet u met uw gezelschap (10 personen) van een culinaire reis rond de wereld in Restaurant Latour, al meer dan 10 jaar de trotse bezitter van een Michelinster. Tijdens het 4 gangen diner heeft u een schitterend uitzicht over de Noordzee. Grand Hotel Huis ter Duin heet u van harte welkom!

Het arrangement is inclusief luxe vergaderruimte, koffie, thee, waters, frisdranken, ochtend snack, executive lunch & middag snack en een geheel verzorgd 4 gangendiner in Restaurant Latour voor 10 personen.